Frekvensomriktare
NFO Sinus G2
-Störningsfri motorstyrning (frekvensomriktare), andra generationen, nu även in 18.5 kW & 22 kW i IP54!
NFO Sinus G2 är en unik typ av motorstyrning (frekvensomriktare) baserad på två svenska världspatent; Sinus-switch och NFO, Naturlig Fältorientering. Sinus-switch genererar en ren sinusvåg till motorn vilket eliminerar alla problem med störningar (EMC) och kan således installeras med oskärmade kablar. Andra fördelar är att NFO Sinus är okänslig för långa kablar och varken genererar frekvensljud (tyst drift) eller någon extra värme i motorn. Tidigare problem med jordströmmar samt lagerströmmar som kan generera lagerskador är obefintliga.

FKP
FKP är en helt ny och på flera sett unik frekvensomriktare anpassad för varvtalsreglering av fläktar. Den har en inbyggd regulator för utetemperaturkompenserad konstanttryckreglering alt. enbart utetemperaturreglering eller ren tryckreglering. Den levereras även med en inbyggd tryckgivare på 0-1000 Pa samt en separat utegivare (passiv) men kan även förses med en extern tryckgivare 0-10 V med valfritt tryckområde. Den har en belyst klartextpanel med svensk text för ett mycket enkelt handhavande som påminner om våra andra regulatorer. Omriktarens hölje håller kapslingsklass: IP54 och är godkänt för montage utomhus. FKP kan även levereras integrerad och inkopplad i våra takfläktar.

VACON 100 FLOW
VACON 100 FLOW är en avancerad men lättanvänd frekvensomriktare med alla tänkbara funktioner som kan tänkas önskas i en applikation med en fläkt, pump eller dylikt. 100 FLOW är en vidareutveckling av VACON 100 HVAC med bl a bättre stöd för PM-motordrift samt möjlighet till ATEX-godkändanslutning av PTC-termistor i EEx de-motor via I/O-kort +S_BJ "Safe Torque Off/ATEX" (option). Den har integrerat radioavstörningsfilter, nätdrossel samt löstagbar panel med belyst, grafisk klartextdisplay. Den finns i 20 standard-storlekar för 1,1-160 kW motoreffekt. VACON 100 FLOW finns i kapslingsklass IP21 och IP54 och har Modbus RTU och TCP/IP samt Bacnet/IP som standard. Kan även styra PM-motorer utan lägesgivare (sensorlösa).

ABB ACS150
ACS150 är en kompakt och lite enklare frekvensomriktare som klarar det mesta som normalt krävs i en fläkt- eller pumpapplikation. Den har manöverpanel med LCD-display samt en potentiometer i fronten som underlättar vid manuell inreglering samt vid ex. injustering. Den finns i kapslingsklass IP20 för montage i skåp. För EMC-godkänd installation i allmänna distributionsnät finns ett "footprint" radioavstörningsfilter för montage bakom omriktaren. Den finns i utförande för 1-fas 230 V i 5 storlekar mellan 0,37-2,2 kW samt för 3-fas 400 V i 8 storlekar mellan 0.37-4 kW. Den har inbyggd PID-regulator, flera digitala ingångar för flertalet fasta börvärden samt reläutgång för larm- eller driftindikering.

FKP-M
FKP-M är en helt ny och på flera sett unik frekvensomriktare anpassad för varvtalsreglering av fläktar. Den har en inbyggd regulator för utetemperaturkompenserad konstanttryckreglering alt. enbart utetemperaturreglering eller ren tryckreglering. Den levereras även med en inbyggd tryckgivare på 0-1000 Pa samt en separat utegivare (passiv) men kan även förses med en extern tryckgivare 0-10 V med valfritt tryckområde. Den har en belyst klartextpanel med svensk text för ett mycket enkelt handhavande som påminner om våra andra regulatorer. Som option kan den levereras med inbyggt kopplingsur samt kommunikation för Modbus RTU. FKP-M kan även levereras integrerad och inkopplad i våra takfläktar.

ABB ACH580
ACH580 är ABB´s senaste frekvensomriktare ACS580 i ett specialanpassat utförande för HVAC (Heating Ventilation & Airconditioning = Värme, Ventilation & Kyla), d.v.s. fläkt- och pumpdrift. Nyheter och förbättringar jämfört med föregångaren och försäljningssuccén ACH550 är; Stöd för drift av sensörlösa PM-motorer (permanentmagnetmotorer) samt Syn RM (Synkrona Reluktansmotorer). Nytt avsevärt kompaktare utförande med förhöjd kapslingsklass, IP55. Ny förbättrad manöverpanel med grafisk display och en för Nicotra Gebhardt unikt anpassad drifttagningsassistent för extremt snabb och enkel drifttagning helt utan manual, även för PM-motorer!

Danfoss FC102
Danfoss FC102 är en mångsidig och användarvänlig frekvensomriktare för HVAC-applikationer såsom fläkt och pump-drifter. Omriktaren är standardutrustad med en grafisk och belyst klartextpanel, avancerad PID-regulator och har stöd för drift av PM-motorer. Den kan som stanard levereras i kapslingsklass IP21 resp. IP55 (samt IP66 som option) och finns för 400 V i effekter ifrån 1.1 kW -1 MW resp. för 525-600 V från 1.1 kW - 90 kW och för 525-690 V från 11 kW - 1.4 MW.

NFO Sinus Optimal NYHET! Nu även 1-fasmatad!
NFO Sinus Optimal är 3:e generationens NFO Sinus frekvensomriktare i ett helt nytt och förbättrat utförande och till ett läge pris! Ny kapsling i kapslingsklass IP55 med helt ny manöverpanel med belyst klartextdisplay samt nytt utökat I/O med flera anslutningsmöjligheter samt Modbus RTU som standard. Can-open, Profi-Bus DP, Profinet, Modbus TCP, BACnet som option. Inbyggd PI-regulator, ingång för PTC-termistor samt potentialfria, växlande reläutgångar för larm- och driftindikering, Precis som tidigare NFO Sinus frekvensomriktare så uppfyller Optimal EMC-direktivet för installation i allmänna distributionsnät såsom bostäder, kontor, butiker och liknande miljöer utan skärmade motorkablar och övriga filter. Vidare så ger NFO Sinus-omriktarna tack vare det unika Sinus-patentet, ren sinus-formad spänning till motorn vilket också helt eliminerar uppkomsten av s.k. lager-strömmar och frekvensljud i motorn. F.n. finns NFO Sinus Optimal i en variant och storlek för 3-fasmatning 400 V för 3-fas asynkronmotorer 0.37-2.2 kW, 1.0-4.9 A (max 5.8 A) vid 3~ 400 V resp. en variant och storlek för 1-fasmatning 230 V för 3-fas asynkronmotorer 0.37-1.5 kW, 1.0-5.8 A (max 7.3 A) vid 3~ 230 V. Större effekter lanseras senare.